- Викладач: Подолян Михайло Іванович
Мета вивчення навчального предмета: надати студентам базові знання та практичні навички, необхідні для професії баристи. Ознайомити з основними аспектами вибору кавових зерен, технологією їх обсмажування та приготування базових кавових напоїв, альтернативними методами приготування напоїв.
Предмет вивчення: процеси та технології, пов’язані з вибором, обробкою та приготуванням кавових зерен; методи обсмажування та екстракції кави; приготування базових кавових напоїв.
Завдання:
1) ознайомити студентів із історією кавової культури, професією баристи та її цінністю для готельно-ресторанного бізнесу в цілому;
2) розглянути основні технології вирощування, збору та обсмажування кавоових зерен;
3) розповісти про основні види та характеристики кавових зерен;
4) вивчити основні види кавових напоїв та технології їх приготування;
5) ознайомити із основними інструментами та обладнанням необхідним для роботи баристи;
6) розвинути практичні навички приготування кавових напоїв та обслуговування гостей.
У результаті вивчення навчального предмета здобувач освіти повинен знати:
1) ключові моменти в історії світової кавової культури;
2) основні види кавових зерен, способи їх обробки;
3) особливості технології обсмажування кавового зерна;
4) основні види кавових напоїв;
5) особливості роботи кавового обладнання;
6) основні принципи комунікації з гостем.
У результаті вивчення навчального предмета здобувач освіти повинен уміти:
1) застосовувати теоретичні знання на практиці;
2) візуально розрізняти кавові зерна;
3) працювати із основним барним інвентарем;
4) правильно приготувати базові кавові напої;
5) спілкуватись із гостями.
- Викладач: Подолян Михайло Іванович