Мета вивчення навчального предмета: надати студентам базові знання та практичні навички, необхідні для професії баристи. Ознайомити з основними аспектами вибору кавових зерен, технологією їх обсмажування та приготування базових кавових напоїв, альтернативними  методами приготування напоїв.

Предмет вивчення: процеси та технології, пов’язані з вибором, обробкою та приготуванням кавових зерен; методи обсмажування та екстракції кави; приготування базових кавових напоїв. 

Завдання:

1) ознайомити студентів із історією кавової культури, професією баристи та її цінністю для готельно-ресторанного бізнесу в цілому;

2) розглянути основні технології вирощування, збору та обсмажування кавоових зерен;

3) розповісти про основні види та характеристики кавових зерен;

4) вивчити основні види кавових напоїв та технології їх приготування;

5) ознайомити із основними інструментами та обладнанням необхідним для роботи баристи;

6) розвинути практичні навички приготування кавових напоїв та обслуговування гостей.

У результаті вивчення навчального предмета здобувач освіти повинен знати:

1)    ключові моменти в історії світової кавової культури;

2)    основні види кавових зерен, способи їх обробки;

3)    особливості технології обсмажування кавового зерна;

4)    основні види кавових напоїв;

5)    особливості роботи кавового обладнання;

6)    основні принципи комунікації з гостем.

У результаті вивчення навчального предмета здобувач освіти повинен уміти:

1)    застосовувати теоретичні знання на практиці;

2)    візуально розрізняти кавові зерна;

3)    працювати із основним барним інвентарем;

4)    правильно приготувати базові кавові напої;

5)    спілкуватись із гостями.